odpoved nadzora

“Vse, kar je potrebno, da barabe zmagajo, je da dobri ljudje ne naredijo ničesar!”

V primeru MONITEL se je zgodila praktično popolna odpoved vseh nadzornih inštitucij na vseh nivojih.

SDH

KAD

VLADA

Zanimivo, da slovenske vlade, kljub pisnim opozorilom, do sedaj zadeva sploh ni zanimala. Pri tem da so sodišča že začela s prenašanjem odgovornosti s Petrola na državo – o čemer smo pisali tukaj.

(največji projekt v Sloveniji si do sedaj ni zaslužil niti elektronskega sporočila)

Odgovor ministra na poslansko vprašanje

  • https://glej.parlameter.si/s/speech/862224?frame=true&altHeader=true

POLICIJA

(Kljub ukrepanju še ni rezultatov)

SODIŠČE

  • 21_9_2016_zahteva-za-interni-nadzor

ODSTRANJENO KOT DEL PREDLOGA ZA ODLOŽITEV KAZENSKEGA POSTOPKA

FURS

(FURS se je pustil zlorabiti, kljub opozorilu!)

VARUHINJA ČLOVEKOVIH PRAVIC

Mnenje je, da je da je iz napisanega jasno, da so človekove pravice samo idela, varuhinja Vlasta Nussdorfer pa jih ni sposobna braniti saj bi izgubila vse privilegije, ki jih ima od sistema. Celo več – varuhinja človekovih pravic je nastavljena, da omogoča “establishmentu” kršenje človekovih pravic brez posledic. Seveda obstaja tudi možnost, da je varuhinja popolnoma butasta – saj v svoji obrazložitvi piše, da nadzor nad delom sodnika, ni namenjen preverbi odločitve, ampak ugotavljanju tega so bili v postopku kršeni zakoni. Ja sej zato smo pa sprožili postopke pri vas…

NEKATERI SO VSAJ PREPOZNO REAGIRALI

V Sloveniji sta reagirala, čeprav prepozno, Borza in ATVP.  Reagirati bi morali, ko je bil vložen predlog za stečaj (14.10.2016), in ne ko je bil razpisan narok (14.11.2016). Oba sta pritisnila na Petrol, da je obvestil delničarje – obvestilo si lahko preberete tukaj.

NEKATERI SO PRAVILNO REAGIRALI

Primer MONITEL je zaradi sodelovanja Uporabne Energetike pri projektu Smart State Slovenija zaznala tudi Evropska komisija. Evropska komisija je prosila za pravno mnenje o zadevi. Mnenje si lahko preberete tukaj: legal-opinion-petrol-case-for-ec.