Pojasnilo 640 mio EUR

Petrol je uporabljal blagovno znamko MONITEL od leta 2011. Na registracijo blagovne znamke se je Petrol pritožil in izgubil. Neposredno po registraciji je H12 pozvala Petrol, da se uredijo zadeve v zvezi z uporabo blagovne znamke in Petrol tudi opozorila, da še naprej uporablja blagovno znamko MONITEL (glej dokumente).

Uprava H12 je sprejela cenik in ga javno objavila tukaj.

V ceniku je cena uporabe blagovne znamke MONITEL določena na 80 mio EUR na mesec.

H12 je prvi račun izdal po 3 mesecih uporabe. Petrol še vedno ni nehal z uporabo – še več, lagal je, da ne uporablja znamke, kar pa je iz izpisov iz Googla jasno razvidno (glej dokumente).

Takoj je Petrol, kljub pisnemu opozorilu (glej dokumente) in javno objavljenem ceniku, kar osem mesecev uporabljal blagovno znamko MONITEL za promocijo spletnih strani www.petrol.si in eshop.petrol.si. To namerno dejanje uporabe blagovne znamke MONITEL (ki bi ga bilo z ustrezno reakcijo na naša pravočasna pisna opozorila, ki so bila poslana priporočeno s povratnico, možno preprečiti) je upravo stalo kar 640 mio EUR + DDV, skupaj torej 780.800.000 evrov.

O uporabi blagovne znamke MONITEL je bil (zaradi višine zneska, ki presega pooblastila uprave po statutu) pisno obveščen tudi nadzorni svet (glej dokumente), ki pa je ravnanje uprave potrdil oz. jo celo podprl.

Torej, tako kot mora vsak od nas, ko natanka na Petrolu, plačati ceno za gorivo, ki je javno objavljena (navadno na točilnem mestu), kljub temu, da nimamo nobene pogodbe s Petrolom, in da je cena v primerjavi z vrednostjo nafte na svetovnem trgu absurdna,  tako mora sedaj Petrol plačati ceno za uporabo blagovne znamke, na katero je bil predhodno pisno opozorjen in za katero obstaja javno objavljen cenik, kljub temu, da ni želel podpisati dogovora oz. pogodbe o uporabi le-te!