PETROL: Dobiček enak prejetim subvencijam

Že nekaj časa vztrajamo pri analizi, da Petrol dela izgubo in da je zrel za stečaj – ta teden pa smo s strani finančnega analitika dobili naslednje opozorilo:

“Dobiček Petrola je vsako leto od nastopa Berločnika enak subvencijam in Evropskim sredstvom, ki jih Petrol ali kupci Petrola dobijo od države, občin ali Evropske unije za projekte, ki jih izvaja Petrol.”

Zato se pri Petrolu tolikokrat pojavljajo parole – energetska sanacija – ja pravilno ste ugotovili praktično vse energetske sanacije, kjer je vpleten Petrol se delajo s subvencijami države, lokalne skupnosti, Eko sklada ali Evropske Unije. 

Če prevedemo – državni denar (subvencije) se preko izplačanih dividend prelijejo 1/3 nazaj k državi in 2/3 v roke zasebnih delničarjev.

Konkreten in aktualen primer je projekt Energetske sanacije stavb v lasti Mestne občine Ljubljana(vir).

Seveda moramo pohvaliti akterje na Petrolu, da so pridni, ker opravljajo svojo delo in izpolnjujejo del svojih pogodbenih obveznosti, saj jim to ponavadi ne gre najbolje od rok. Ostaja pa odprto vprašanje, kaj počno s 3,5mlrd prometa, saj so konstantno nelikvidni, prodajajo kreditne zapise (ki so namenjeni popravljanju likvidnosti) in edini ekstra dohodek, ki se zrcali v dobičku so zgoraj omenjene subvencije. Toliko o superuspehih Velikega Petrola.

Čas je, da odprete oči!

 

SHARE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja