Nacionalni interes posvečencev

Na sodiščih velja več vrst zakonov. Tudi takšnih, ki niso nikjer zapisani. Če ne kaj drugega, je Sodnica Natalija Horvat Pasar na obravnavi stečaja Petrola delovala diskriminatorno. S pogledom uperjenim v računalnik ali v tla, sploh ni videla vseh udeležencev na obravnavi.

Kljub pripravljalni vlogi H12 kot odgovor na Petrolov ugovor zoper stečaj, ki jo je korektno sprejela – V VSEJ NAGLICI ni izvedla dokazov, saj je jasno izrazila, da želi končati zadevo do 16h. Seveda živimo v prepričanju, da sodišča sodijo po vsebini in zakonih, ne pa po velikosti podjetja in času, ki ga namenijo malemu človeku.

Odvetnikoma Petrola je dovolila, da se izrečeta o pripravljalni vlogi H12 in nato zaključila. Sodnica je želela zadevo zaključiti do 16h, kar ji žal ni uspelo – upamo, da ji bo sodišče pošteno plačalo naduro, da se vsaj njej ne bo zgodila krivica v tej zadevi.

Poteza sodnice je odlična popotnica H12 za pritožbo na višje sodišče. OK, lahko razumemo, da je tistih par elementov, ki so razlog za sprožitev stečaja prezahtevni za razumevanje, težje pa razumemo, da sodnica nima časa za takšno zadevo. Morda pa se je po hitrem postopku odkrižala pritiskov nanjo s strani Petrolovega interesnega kroga, saj si drugače zadeve ne znamo razložiti. Sicer je poslanstvo sodnika, da zdrži tovrstne pritiske in kljub vsemu sodi po zakonu, vendar v določenih primerih to več kot očitno ne velja. Nacionalni interes, pa to.

V kolikor bo sodnica sodila glede na velikost podjetja in na čas, ki ga je pripravljena nameniti našemu primeru, bo pač R Slovenija ponovno poplačala neumnosti elite. V kolikor ne bo presoje po zakonu in vsebini, bo kot vedno znesek za nekajkrat višji, kot pa je dejanska vrednost spora, predvsem pa bo postopek izpeljan po navodilih Evrope, kot je v Sloveniji praksa. Sami se seveda ne znajo odločati v skladu z zakoni. Dajmo se spomniti Tarče na RTV Slovenija glede odškodnin in sodnih mlinov, in si drznimo napovedati, da so odškodnine v oddaji zanemarljive s tem, kar bo R Slovenija morala plačati v primeru Monitel, ko bo zadeva pristala na mednarodnem razsodišču. Nacionalni interes, pajade! Preberite si naš prispevek o nacionalizaciji izgub.

 

SHARE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja